BASIN BÜLTENİ

Anasayfa/ Basın Bülteni/ Versiyon 2.0

Ganipara Versiyon 2.0

02 Ekim 2013, Ankara: 2013 yılında e-tohum ilk 15 girişimi arasında yer alan Ganipara, herkes için kolay, hızlı ve özgür alışveriş sitesi altyapısının yeni sürümünü duyurdu.

Ganipara, 2012 yılının Kasım ayında yayına başlamış ve Şubat ayında Startup Türkiye’nin ilk 15 girişimi arasına seçilmişti. Ganipara, yeni sürümü ile birçok yeniliği, Ekim ayından itibaren alışveriş sitesi açmak isteyen kullanıcılarına sunmaya başlıyor. Ganipara'nın sunduğu yeni özellikler sayesinde alışveriş sitesi sahipleri, ürünlerini profesyonel olarak tasarlanmış web sitelerinden satışa sunabilecekler.

Ganipara.com Yeni Özellikler

Otuz'dan fazla yeni özelliği bulunan Ganipara'nın yeni sürümünde öne çıkan 10 özellik:

1) Profesyonel Tasarım ve Temalar

Ganipara, yeni sürümü ile birlikte, sanal mağaza sahiplerinin farklı temalar seçerek mağazalarını özelleştirebilme imkanı sağlıyor. Ganipara, farklı türdeki mağaza sahipleri düşünülerek tasarlanmış temalar ile farklı ürün gamına sahip alışveriş siteleri için esneklik sağlıyor. Yeni sürümde ilk olarak dört farklı tema bulunuyor:

Ankara, Galata, Bodrum ve Cihangir

Sanal mağaza sahipleri ilerleyen günlerde sunulacak olan ücretli veya ücretsiz yeni temaları da kullanma imkanına sahip olacaklar. Ganipara, yeni sürümü ile Tema Mağazası kavramını da müşterilerine tanıtıyor.

Tema Mağazası ile alışveriş sitesi sahipleri, istedikleri temayı "Tema Mağazasından" seçtikten sonra alışveriş sitelerine uygulayabilecekler.

Ganipara'nın kurucu ortaklarından Berkay ÜNAL, alışveriş sitesi kurmak için Ganipara'yı tercih eden mağaza sahiplerine, farklı tasarım ve ara yüz özelliğine sahip temalar sağladıklarını belirtti ve sanal mağaza sahiplerinin artık mağazalarında daha fazla esnekliğe sahip olacaklarını, amaçlarının mağaza sahiplerinin genel kabul görmüş standartlarda alışveriş sitelerine sahip olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Temaların demolarına buradan ulaşabilirsiniz.

2) Özel Alan Adı

Yeni sürüm ile birlikte alışveriş sitesi sahipleri artık Ganipara alan adı altında sunulan alışveriş sitelerinin yanı sıra diledikleri bir alan adını da Ganipara mağazalarında kullanabilecekler.

Kendi alan adlarını kullanabilme özgürlüğü ile sanal mağaza sahipleri, müşterilerine daha profesyonel hizmet verebilecekler. Sanal mağaza sahipleri dilerlerse tüm alan adını veya bir alt alan adını Ganipara'ya yönlendirebilecekler. Bunun yanı sıra Ganipara alışveriş sitelerine birden fazla alan adı yönlendirme imkanına da sahip olacaklar.

Örnek: http://shop.monozebra.com

3) Kataloglar

Müşteri deneyimi esas alınarak tasarlanan yeni Ganipara altyapısı, ürünlerin kolay aranabilir ve sınıflanabilir olması için, etiketleme özelliğinin yanında artık katalog özelliğini de sunuyor.

Kataloglar, mağaza sahiplerinin ürünlerini belli kategoriler altında gruplayabilmesini sağlıyor. Kataloglar istenirse menülerin içinde veya sayfalardaki ürünlerin gruplanması için de kullanılabiliyor.

4) Mobil Uyumlu Alışveriş Sitesi

Ganipara yeni sürümünde sunulan tüm temalar ve tasarımlar profesyonel tasarımcılar tarafından, mobil ve masaüstü cihazlardaki farklı çözünürlüklere uyumlu olacak şekilde tasarlandı. Uyumlu tasarım ile çok farklı çözünürlüğe sahip kullanıcıların benzer alışveriş deneyimi yaşaması hedefleniyor.

Ganipara kurucu ortaklarından Bora ÜNAL kullanımdaki mümkün olduğu kadar farklı cihaza destek vermek istediklerini, çünkü alışveriş mağazası sahibinin asıl işinin tasarımla boğuşmak değil, her cihazda doğru görüntülenebilen bir sanal mağazadan satış yapabilmek olduğunu belirtti.

5) Bütünleşik İçerik Yönetim Sistemi

Yeni sürüm ile birlikte sanal mağaza sahipleri bir içerik yönetim sistemine de sahip oluyorlar. İçerik yönetim sistemi sayesinde mağaza sahipleri, ürün dışındaki içeriklerini de kolaylıkla yayınlama ve paylaşma imkanına sahip oluyorlar

İçerik yönetim sistemi içinde dosya yönetim özelliğini de barındırıyor. Ganipara kurucu ortaklarından Berkay Ünal, mağaza sahiplerinin artık ayrı bir web sitesine ihtiyaç duymadan, web ve alışveriş sitesi hizmeti için Ganipara'yı kolaylıkla kullanabileceklerini belirtti.

6) Sosyal Medya Entegrasyonu

Sosyal Medya entegrasyonu Ganipara'nın sunduğu yeni özellikler arasında. Bu özellik alışveriş sitenize yeni ürünler ekledikçe bunların otomatik olarak belirlemiş olduğunuz sosyal medya hesaplarından yayınlanmasını sağlıyor.

7) Kolay Ürün Ekleme

Ganipara yeni sürümü ile birlikte ürün ekleme sürecini tamamen yeniden tasarlayarak mağaza sahiplerine yepyeni ve kolay bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Yeni ürün ekleme özelliği sayesinde mağaza sahipleri ürün ekleme sayfasından ayrılmadan sınırsız resim ekleme, resimleri sıralama, kategori seçme, etiketleme işlemlerini yapma imkanını sahip olabilecekler.

8) Daha Çok Ödeme Altyapısı Entegrasyonu

Sanal POS ile ödeme kabul eden alışveriş siteleri için, yeni sürümde birçok yeni Banka için de destek ekleniyor. Yeni eklenen sanal POS seçenekleri ile mağaza sahiplerine daha fazla sanal POS sağlayıcısından yararlanma imkanı geliyor.

9) Google Analytics ve SEO Kurallarına Uygun Tasarım

Google Analytics ve SEO kurallarına uygun tasarım ile, sanal mağaza sahipleri web sitelerinin trafiğini takip edip, arama motorlarına uyumlu içerikler ve ürün sayfaları oluşturabilecekler. Güncel arama motoru optimizasyonu tekniklerine göre tasarlanmış Ganipara'nın yeni sürümü, sürekli düzenlenen SEO kurallara göre sürekli güncel olarak uyum imkanı sağlıyor.

10) Tamamen Yenilenmiş E-Ticaret Altyapısı ile %30 Daha Hızlı

İlk versiyonundan bugüne kadar 10 aya yakın zamandan beri hizmet veren Ganipara altyapısı tamamen yeniden yazılarak daha yüksek performanslı çalışması sağlanıyor. Eski sürüm, yeni sürümün yayına alınması ile tamamen emekliye ayrılıyor. Yeni sürüm ile Ganipara sunucuları %30 daha az işlem yaparak, daha az enerji harcayacak.

  • Ganipara alışveriş sitesi açmak için en iyi çözüm. Tavsiye ederim

    Melike

  • Ürünlerimi internetten satmak için ihtiyaç duyduğum tek websitesi

    Orçun

Yukarı